Omega 3 – betydningen for krop og sind

Flydende fiskeolie tilsat olivenolie og D3 – vitamin

Ren Omega-3 olie fra 100 % arktisk vildfisk med koldpresset økologisk olivenolie og vitamin D3 – tilsat en frisk smag af citron.

Hvorfor tilbyde fiskeolie?

Jeg har valgt, at supplere med anbefaling af en norsk, fuldstændig ren, flydende fiskeolie lavet af torsk og sej, fanget bæredygtigt i det norske Arktiske ishav og med MSC certificering . Allerede på skibet starter tilberedelsen af fiskeolien, så den forbliver så frisk og ren som muligt. 

Grunden til, at jeg har valgt, at tilbyde denne olie er bl.a., at det er så vigtigt for vores hjerne at få de rette fedtsyrer i form af Omega-3. Selvom vi arbejder med os selv, hvadenten det er i form af samtaleterapi, kropsterapi eller Bars behandling, er der risiko for tilbagefald, hvis ikke vi får sund hjernemad, dvs. Omega-3. Mangel på Omega-3 kan bl.a. medføre træthed, depression, distraktion, dårlig hukommelse og demens.

Det er nærmest umuligt at spise sig til nok Omega 3. Desuden har vi, efter industrialiseringen i 60’erne, fået en dårligere balance mellem Omega-3 og Omega-6. Dette skyldes indtag af stadigt mere forarbejdede fødevarer. Den flydende fiskeolie har en speciel sammensætning mellem EPA, DHA og ALA, som er specielt god til at skabe en god og sund balance mellem Omega-3 og Omega-6. Firmaet har så god erfaring med det, at det bliver bevist ved at du får taget en blodanalyse af dit Omega-3 niveau, og af balancen mellem Omega-3 og Omega-6, inden du starter på olien. Du får en ny test efter 4 mdr. (den tid det tager at rense ud i de røde blodceller, og til de er fornyet) så du kan se hvad du har opnået med indtag af olien allerede efter 4 mdr.

Fersk ren fiskeolie smager neutralt og lugter ikke. Stærk fiskelugt i Omega-3-produkter betyder at olien er harsk, hvilket er dårligt for kroppen. Harsk fiskeolie stjæler C- vitaminer og E-vitaminer (vores vigtigste antioxidanter) fra kroppen, for at prøve, at neutralisere den oxiderede olie. Oxidering/harskning øger de frie radikalers angreb på vævet og er grundlag for mange sygdomme og tidlig aldring.
Mange livsstilssygdomme skyldes inflammation i kroppen og Omega 3 kan hjælpe til at balancere kroppen og dermed bedre dit helbred. Se mere på nettet om dette. 

Fiskeolien har en harskningsgrad på 4, som er noget af det laveste, der eksisterer på markedet. Indenfor EU tillades en harskningsgrad op til 26, og de fleste olier på markedet har en harskningsgrad på 20 og derover. Uden for EU er den langt højere. Da olien også er tilsat en græsk økologisk, præmieret ekstra jomfru olivenolie, indeholder den også Omega 9, som er med til at give en god sukkerbalance og fedtforbrænding i kroppen. Der er tilsat smag af citron, og olien lugter og smager som en god olivenolie med svag citronsmag. 

Nedenstående er fra Netdoktor.dk:

“Hvordan bør “omega-balancen” være i kosten?

Danske spisevaner giver os typisk 8-10 gange flere omega-6 end omega-3, fordi især færdigretter og halvfabrikata er fyldt med planteolie. Samtidig spiser vi færre fisk og dyr fra friland end tidligere. Ideelt set burde vi kun få 2-4 gange mere omega-6 end omega-3. Som følge heraf er typiske danske spisevaner inflammatoriske (fremmer betændelse), hvilket antages at forårsage eller forværre en række sygdomme og skavanker.

Sunde kostvaner retter op på kostens skæve forhold mellem omega-3 og omega-6, primært ved at spise flere fisk, flere naturlige fødevarer, samt holde igen med industriproducerede fødevarer af tvivlsom kvalitet.

Hvad kan fiskeolier?

Omega-3 antages at nedsætte risikoen for eller lindre mange sygdomme, især dem der involverer inflammation (betændelse og irritation). Det gælder bl.a. åreforkalkning, blodprop, kræft, diabetes, demens, depression, gigt, astma, psoriasis, eksem, og tarmbetændelse. Omega-3 er med til at lindre smerter, sænke blodtrykket samt reducere blodets fedtindhold. Omega-3 fedtsyren DHA udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og er vigtig både for hjernens opbygning og funktion, herunder for humør og hukommelse.”

Kontakt mig hvis du er interesseret i at få en smagsprøve og høre mere om olien.