Mulighedscoaching – hvad er det?

En sød dame og hendes ”hundelufterveninde” gik i går forbi mit skilt og da jeg stod ved vejen, spurgte hun – hvad er Mulighedscoaching? En anden connectede på Facebook og sagde: Fedt navn – det må der være mange der har brug for 😊 og ja det har han fuldstændig ret i 😉

2 forskellige kommentarer /spørgsmål samme dag – hmmm så må jeg vist hellere skrive lidt om hvad det er det der MULIGHEDSCOACHING.

Jeg tror altid jeg har tænkt at noget andet var muligt, når jeg stødte på en udfordring. Jeg har dog ikke altid været i stand til at finde de muligheder selv.

Da jeg gik i skole, undrede det mig, når læreren sagde at en bog eller novelle skulle tolkes på en bestemt måde. Jeg havde tit en anden vinkel på det, som gav mening for mig.

Jeg har også gennem livet spurgt mange eksperter til råds, når jeg havde udfordringer. Jeg fulgte tit de råd jeg fik og nogen gange virkede de på den korte bane, men på den lange bane var jeg i princippet lige vidt. Jeg har mødt mange søde, kloge og velmenende terapeuter, der har fortalt mig hvad jeg skulle gøre ved det jeg bøvlede med, men det var tit jeg ikke rigtig følte det gav mig den nødvendige fornemmelse, som jeg søgte efter. Jeg har været meget usikker på min egen viden og har derfor troet på, når nogen havde gode råd eller noget der lød ”fornuftigt” – modsat det jeg selv fornemmede (”for det kan man/du da ikke vide noget om”!!!)

Jeg tror på, at når tiden er til det, så møder man de mennesker der kan hjælpe en på den måde som virker. I min søgen, har jeg mødt mennesker der har kunnet noget særligt, der har virket for mig.  Jeg har oplevet, at de har kunnet være nysgerrige på mine følelser og hvad jeg mærkede indeni mig……og det virkede sgu. Jeg kunne mærke at mit selvværd udviklede sig og jeg begyndte at tro mere og mere på min egen ”mavefornemmelse”.

Jeg fik ideen til navnet – fordi jeg i bund og grund ikke tror nogen er eksperter på andres vegne. Jeg er med på, at uddannelse, viden og forskning KAN lede en på et spor. Men der findes kun en der er DIG/MIG og da vi alle er så unikke, som vi er, så er det allervigtigst at møde nogen der tror på os og at vi kan finde vejen ind til vores unikke viden.

Det lyder måske lidt ”langhåret” og ”højtflyvende”, men for pokker – det virker sgu. Min medfødte nysgerrighed og tro på mine medmennesker (og nu også mig selv) – leder faktisk mennesker derhen, hvor de passer ind i ”puslespillet” – deres eget vel at mærke.

Jeg hører ofte, at man har prøvet mange ting via f.eks. kommunen, fordi man i flere omgange har været syge med/af stress. Når jeg spørger om det har virket, så er svaret ofte NEJ – det var bare noget der var tilpasset alle og som ikke handlede om den enkeltes udfordring. Det der havde forårsaget stressen var der ikke blevet kigget på. Nogen havde sågar sagt: ”Det skal vi ikke hænge fast i!!!”.

Jeg er til dels enig – det er vigtigt ikke at hænge fast, men det gør vores krop og hjerne, indtil vi føler os trygge nok til at lægge det fra os og søge videre. Når vi har en – eller ofte flere traumatiske eller virkelig ubehagelige oplevelser siddende i vores krop – så arbejder vores hjerne på højtryk for at slippe væk – eller undgå at mærke det der er/var så voldsomt for os. Og det er ofte dedikerede mennesker, der er meget engagerede i deres arbejde. De vil gerne gøre alle tilfredse og tager mere hensyn til alle andre end sig selv. Desværre noget vi har lært tidligt i livet. Vi må ikke være ”egoistiske” og skal tænke på hvad den og den vil sige eller mene om det vi gør.

Stress opleves som at hjernen er brændt af og man kan ikke koncentrere sig eller huske hvad man har hørt.

Mange siger ”undskyld” når de mærker de bliver kede af det – eller irriterede – fordi de/vi helst ikke må vise følelser – det er ubehageligt for omgivelserne – og for en selv, hvis man ikke har lært at håndtere dem.

SÅ det jeg gør er, at jeg skaber rum, nærvær, ro og respekt for den enkelte. Jeg er ikke ekspert på nogens vegne, men jeg er super god til at hjælpe den enkelte med at kortlægge deres oplevelse af deres liv, forstå sammenhængen mellem følelser, tanker og handlinger…og det kalder jeg MULIGHEDSCOACHING fordi det er det det gør – det skaber mulighederne i den enkeltes liv – fuldstændig som de ønsker det hver især. Med respekt for det enkelte menneske og deres ønsker og begrænsninger <3

OG jeg elsker at det er muligt og at jeg kan <3

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *