Professionel Mentor

For mig er en mentor en person, som har gået vejen selv, og som forsat arbejder med sig selv med en daglig bevidsthed på udvikling. En mentor er en person med stor erfaring, som har forpligtet sig til at bidrage med at skabe muligheder og støtte til andre. En mentor er en rådgiver, der vejleder og deler ud af sine erfaring i et gensidigt samarbejde, der bygger på fortrolighed.

Jeg arbejder som mentor for Jobcentre i kommuner. Som mentor er min opgave defineret af borgerens sagsbehandler. Overordnet er det målet, at borgeren bliver i stand til at komme ud på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

Min erfaring i disse opgaver er, at det der forhindrer den enkelte i at komme videre med sit liv er, at der har været fokus på det der IKKE er lykkedes og det der er “galt” med borgeren. Når vi får afdækket den enkeltes ressourcer og finder ind til kernen af det enkelte menneske, bliver det muligt at finde MULIGHEDER og en brugbar vej for borgeren.  

Jeg tror på, at vi alle har flere muligheder, større potentiale og kan træffe bedre valg, når vi opdager, hvem VI selv er, uden andres bedømmelse eller indblanding. Når vi ved hvad der virkelig har betydning for lige netop os. Det gælder både i vores privat- og arbejdsliv. At opdage, hvad der er vigtigt for den enkelte, kan skabe bevægelse i livet og bevægelse i den retning, som er den bedste og rigtigste.  

Stress opstår oftest, når vi lader andres virkelighed blive til vores virkelighed. Når vi ikke får sagt fra – eller får sagt til. Når vi mister kontakten til vores krop – som ellers kan hjælpe os med at mærke, når nok er nok – “kortslutter” både krop og hjerne, så vi bliver tvunget til at restituere for at kunne komme tilbage til os selv igen.

I denne rejse, ind til kernen af hvem man er – er det vigtigt, at anerkende og se alle sider af sig selv. Der er lyse, “positive” sider og der er mørke og umiddelbart “negative” sider. De er alle en del af os som mennesker og det er vigtigt, at lære dem at kende, for at blive et hele igen.

Jeg føler mig priviligeret ved, at jeg har mulighed for, at opleve mine klienter udvikler sig og bliver mere tilfredse med dem selv og deres liv.